facebook tracking

Hur går en rekryteringsprocess till?

Nyfiken på att få veta mer om hur det går till vid våra rekryteringar? Nedan finner du en steg-för-steg-förklaring för processen.

Processen startar så fort du skickat in en ansökan till ett jobb du är intresserad av. Vi går igenom ansökningarna löpande, är du en av de kandidater som bäst matchar tjänsten kontaktar vi dig för ett telefonsamtal eller möte. Går du vidare i processen följer sedan möte hos vårt kundföretag och slutligen referenstagning. Nedan guidar vi dig igenom de olika stegen.


Steg 1. Så söker du jobb

Registrera dig eller logga in på ditt befintliga konto och sök ett jobb som intresserar dig. Vi rekommenderar alltid att du söker ett jobb så snart som möjligt eftersom vi går igenom ansökningar löpande i den ordning de kommer in. Sen är det bara att hålla tummarna för att du blir kallad på ett möte! 

Läs gärna mer om våra tips för ett bra cv innan du skickar in din ansökan. 


Steg 2. Första urvalet

Vi går igenom samtliga ansökningar och kontaktar de kandidater som bäst matchar tjänstens kravprofil. Är du inte en av de som gått vidare får du återkoppling per mail. Vårt mål är att återkoppla snarast möjligt, dock senast inom två veckor efter att du har skickat in din ansökan. Om det inte blev du som fick jobbet den här gången, ge inte upp! Du finns nu i vårt nätverk, och vi kan då matcha dig till andra intressanta tjänster.

 

Steg 3. Telefonmöte  

Om du är en av de sökande som gått vidare i processen så kontaktar vi dig för en kortare avstämning per telefon. Syftet med samtalet är att få veta lite mer om dig helt enkelt. Har du blivit uppringd får du återkoppling via telefon eller mail så snart som möjligt gällande nästa steg i rekryteringsprocessen. 


Steg 4. Möte hos Uppstuk

Om du är en av de som vi anser är mest lämpade för tjänsten så kontaktar vi dig för en personlig intervju där du får träffa en av våra konsultchefer. Vi vill inte bara veta mer om dina kompetenser och erfarenheter. Vi är även intresserade av vem du är och vad du har för drömmar och ambitioner för att vi ska kunna hjälpa dig att hitta en tjänst och en arbetsgivare som passar just dig. Läs mer om hur du förbereder dig inför intervjun.

Steg 5. Möte hos kund 

Tillsammans med kunden går vi igenom din profil, och diskuterar hur denna matchar företagets behov. Kunden beslutar därefter vilka de vill träffa för ett sista möte. Vi håller löpande kontakt med dig under hela processen så att du vet hur vi ligger till och att du fortfarande är aktuell.

Steg 6. Referenser 

Är du en av slutkandidaterna kontaktar vi de referenser du angivit.

Steg 7. Anställning

Om allt går vägen blir det du som erbjuds tjänsten, då är det dags att skriva avtal. Är det ett konsultuppdrag skrivs avtalet mellan dig och Uppstuk, och du har framåt en konsultchef hos oss som finns till för att stötta dig under ditt uppdrag. Är det istället en rekrytering skriver du avtal direkt med kundföretaget.

Vill du veta mer? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor